maanantai 17. joulukuuta 2007

Ilmainen virustorjunta

Pitkän aikaa olen ollut sitä mieltä, että koneeni on tullut hitaaksi. Ja tietysti ensimmäiseksi epäilen sen viruksen saastuttamaksi. Minulla on käytössä koneeni mukana tullut Norman virustorjuntaohjelma. Ja tietenkin epäilin, ettei se kaikkia viruksia tunnista. Joten ajattelin hakea jonkin toisen ohjelman ( ilmaisen ) ja tarkistaa koneeni. Mikrobitissä (lehti) oli suositeltu AntiVir-ohjelmaa.

Koneen siivouksen aloitin tyhjentämällä roskakorin, poistamalla temp-tiedostot jne. Ja ennen kuin siirryn levyn eheytykseen teen muutaman virustarkistuksen. Avira AntiVir Personal Edition Classic on imainen virustorjuntaohjelma.Sen väitetään pystyvän tunnuístamaan ja poistamaan yli 80,000 eri virusta. Se on tehty Windows 2000 / XP / Vista 32 /64 Bittisille käyttöjärjestelmille. Sen viimeisin versio on julkaistu 09-24.9.2007 ja versionumero 7.06.00.270. Se on kooltaan 17MB. Ohjelma on ladattavissa http://www.free-av.com/ Lataan siis sen.


Kun asensin ohjelman se haki netin kautta päivitystietoja. Kun ohjelma oli päivittänyt itsensä sammuti toisen virustorjuntaohjelman ( Norman ) ja kaikki muut käynnissäolevat ohjelmat. Koska nettiä en skannauksessa ( kiintolevyn tiedostojen tarkistamisessa ) tarvitse suljin myös modeemin. Ja tarkistus käyntiin.

Tuhosin (kuvassa) build.exe joka on AntiVirin mukaan troijalainen. Kun netistä katselin, niin näyttäisi siltä, että se on C-kääntäjän tarvitsema ohjelma. Tiedä häntä? No rapatessa roiskuu. Jokatapauksessa sieltä löytyi 15 troijalaista tms. jotka laitoin karantteeniin.

Jos kerran joulusiivouksen aloittaa, niin pitäisikö tehdä vielä jotain muuta ?

Ei kommentteja: