lauantai 15. joulukuuta 2007

Nälkä kasvaa ja jonot pitenee.

Paikallis uutisissa radiossa tänään (15.12) oli, että Porissa eri toimijoiden toimesta on Porissa jaettu yli 160 000 ruokakassia. Uutisessa oli haastateltu elämän elliksiiristä Pekka Nurmea ja hän kertoi elliksiirin jakaneen noin 60 000 ruokasassia yhteiskunnasta syrjäytetyille. Se on 15 % enemmän kuin viimevuonna. Ja tiedän että Porin Seudun Työttömät jakaa noin tuhat EU-pussia kuukaudessa.

Suurimpina ruokakassien hakijaryhmiksi Nurmi mainitsi eläkeläiset ja opiskelijat. Se nyt ei ole yllätys vaan suoraa seurausta Suomessa noudatetusta uusliberalistisesta talouspolitiikasta. Opintorahaan ei ole yli viiteentoistavuoteen tullut lupauksista huolimatta korotuksia. Sanonta "Kepu pettää aina" on saanut jatkoa "ja Kokoomus varmasti".

Jatkuva inflatoorinen rahan-arvon kiihtyvä aleneminen tekee kansaneläkeläisten päivittäisen elämisen yhä tukalammaksi. Joka kolmas yli 75 vuotiaista eläkeläisistä elää köyhyysrajan alapuolella. Valtiovarainministerin puolue ajaa pääomatuloilla elävien suurituloisten asiaa. Nehän sitä ryhmää rahoittavatkin. Ja sen porukan ahneus on ääretön. Siksi oli selvää, että eläkkeisiin tulleet korotukset ohjattiin yli 11 000 euroa vuodessa ansaitseville. Julkisesti paikallinen oikeistopolitikko heidän lehdessään kehtasi jopa leuhkia saaneensa tälle ryhmälle jopa 600 euron tulonlisäyksen. Se lisäys on enemmän kuin kansaneläkeläisen kuukausitulo.

Nälkä kasvaa ja jonot pitenee.

Ei kommentteja: