lauantai 3. marraskuuta 2007

Arkipäivän kokemuksia köyhyydestä

Heikki Kemppainen esitti kirjoituksessaan Pirskatin nettijulkaisussa
, että Porin A-Kilta ry perustaa Elämän Eliksiiri ry:n kanssa yhteisen hankkeen ja alkaa keräämään paikallisia kokemuksia köyhyyden ilmiöstä.

Pidän esitystä erittäin hyvänä ja ajankohtaisena. Kun Porissa järjestettiin Asunnottomien yö 17.10, niin paikalla ei juuri ollut, kutsusta huolimatta porilaisia päättäjiä. Eikä liioin tiedotusvälineitä. Porilaisia kylläkin oli 350 tullut YK:n köyhyydenvastaisuuden-päivän viettoon.

1990-luvulla aloitetun uusliberalistisen politiikan seurauksena Suomessa elää köyhyysrajan alapuolella 12% väestöstä. Osa heistä on lopullisesti heitetty "hyvinvointivaltion" ulkopuolelle.Heitä on Porissakin kymmenisen tuhatta. On mielestäni tärkeää, että heistä voidaan jossain kanavassa keskustella. Nettijulkaisu Pirskatti http://www.pirskatti.net/Julkaisu/ voisi olla sellainen kanava. Onhan hyvä, että kaikki Porilaiset ( myös päättäjät ) saavat tietoonsa kuinka Porin vähävaraisin väestönosa elää.

Näiden elämäntarinoiden kirjaamisessa voisi olla muitakin tahoja. A-kilta neutraalina järjestönä olisi hyvä vetäjä.On aika puhua asioista oikeilla nimillä. Jatkuvasti ei voi lakaista roskia maton alle. Meidän on puollettava vähävaraisten oikeuksia inhimilliseen elämään ja on syytä muistaa että yhteiskunta on sellainen kuin sen heikoin lenkki.

Ei kommentteja: